lauantai 5. maaliskuuta 2016

Talvilomalla ou jee

Talvilomalainen tässä moi, no virallisesti olen vasta vapailla ja talviloma alkaa sitten maanantaina mutta lomalla viimeinkin.....

Minut löytää myös instagramista, moukuli siellä. Ja siellä olen maininnutkin pariin otteeseen #niinlomantarpeessa tagilla.

Tämä vuosi ja oikeastaan jo syksystä saakka on ollut aika hulabaloota perheen kanssa. Onkohan nämä ne kuuluisat ruuhkavuodet ? en tiedä mutta kai tästä selvitään, pakkohan se on vaan porskuttaa.

Mutta loma olisi edessä ja aika ladata akkuja.
Moni kysyi mínulta puutarhayhdistysvuosina, joko olet ostanut siemeniä, joko olet kylvänyt siemeniä. Vastasin useampana vuonna en. Meillä on niin toivottoman pimeää, ja isoimmat ikkunat pohjoista päin. Kukaan ei halunnut, että ruokapöydällä oli purnukkaa ja kippoa. Luovutin siis hyvissä ajoin ja ostan sellaiset taimet, joita täytyy esikasvattaa, suosiolla paikalliselta kukkatarhalta...ja ostankin liikaakin..voitte arvata sen kun ajaa pihaan hurhur..ottaa pikkukärrit...ylipuutarhuri alkaa huokailemaan oi kun nätti ja tuoksuu ja ostetaanko äiti tämä.. ?! sit mua katsellaan pikkuisilla herutussilmillä siinä ..ja kärri on täynnä ja huomaan, että ylipuutarhurilla on myös kärri täynnä. Ja sitten on auto täynnä ja tili tyhjänä.

Siihen ongelmaan hankin viime kesänä ratkaisun, myös multasäkkien kuljetusprobleemaan, eli maasturin. Hyvin mahtuu taimet !

Multasäkeissä oli se ongelma, kun nuukana ostaa jopa 10 säkkiä multaa jos se on tarjouksessa..ja sitten mun pikkuisen Nissanin nokka oli kohti taivasta jos änkäsin kaikki takakonttiin. Jos säkit ripotteli pitkin autoa, jouset huusivat..kuljin matalalla.
Mutta maasturilla, jossa on iso takakonttiosuuskin ei sitä ongelmaa ole.
Mahtuu vaikka millaiset puut -hahaa ! uups

Mutta tosiaan siemeniäkin olen jo ostanut..ainahan sitä täytyy varastossa olla pari pussukkaa, mutta nyt tilasin Hyötykasviyhdistykseltä kaverin kanssa kimpassa paria porkkanaa: 'Early Nantes' tuo aikainen kesäporkkana, taattua herkkua !Kerrankin kokeilen syysporkkana 'Autum King':iä.

Silopersiljaa tilasin myös, itse inhoan leipien päällä sitä röyhelöpersiljaa ..hyi yöks kyllä vaan napsin sen aina pois, toinen inhokki on tuore tilli...plöööööörh ..en syö en kasvata !
Ai mutta miksi silopersiljaa, no kun minulla on tuo 16 v tytär joka tykkää tehdä ruokaa ja sen ruuissa tuntuu olevan usein persiljaa,joten tulenee halvemmaksa kasvattaa itse siemenestä sitten sekin.

Kolmantena Auringonkukka 'Jade Green' , auetessaan limenvihreä ja vaalenee melkein valkeaksi..kuulostaa hämmentävältä, joten kokeiltavahan se on.

No niin se loma, kortteja ajattelin tehdä...tänään leikkasin 3D kuvioita, joiden leikkaamista en rakasta kun sormet ei tykkää eikä niska, mutta kauniiden kuvien takia sitä joskus taipuu. Seuraavaksi vuorossa kuvioiden kasaaminen ennenkuin pikkuriikkiset osat ovat kadoksissa, sitten sitä vasta ketuttaisi.
Keskimmäistä neitokasta silmälääkärissä maanantaina pitää käyttää, samalla reissulla jääkaapin täydennys ja anopin luona hoitolaitoksessa käynti. Tiistaina auton käyttö airbagin vaihdossa, joku takaisinkutsukampanja kun on ilmaantunut joku ongelma turvatyynyn laukeamisessa, onneksi itselle ilmainen operaatio. Jospa vaikka jo näkökyvyn silmälääkärin tipoilta takaisin saanyt tytär lähtisi mukaan ja kävisimme parilla kirpparilla samalla bensankulutuksella.
Torstaina on joku juttu aamusta,mutta muuten harvinaisen vähän menoja...nyt kun sanon niin eiköhän sieltä jotain taas tule...jos ei niin aion kortteilla joka ikinen hetki kun ei tarvitse tehdä mitään, hyvä suunnitelma eikös juu

Toivotankin kaikille joilla on ensi viikolla loma rentouttavaa lomaa jokaisen mielen mukaan ! Ellu näyttää oman mallinsa rentona oloon   :-)


2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tuo kisuli minullakin oli juuri tuollaisilla värityksillä kissa Hilma nimeltään.Vähän on nämä harrastuksetkin meillä samoja , tuo taimi hommakin kuullosti niin tutulta.Kiva blogi sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ellu on jo kohta 10 vuotias. Kevättä mummolla on rinnassa ulos tekee kovasti mieli, mutta märästä tassuissa ei pidä. Ellu voisi näyttää montakin rentoa asentoja....

    VastaaPoista