lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kesä..tuli ja meni-kyllä se löytyy taas

moi vaan ! ..kevät olikin niin kiireistä aikaa ettei aivot jaksaneet enää tänne kirjoittaa. 

Lasten koulut loppui ja piti helpottaa, mutta kiireinen viikko oli vielä tämä viikko. Keskimmäinen neiti on menossa ensi ke rippileirille, joten eilen oli aamu jolloin kiersimme pari kirpparia, vähän uutta vaatekaappiin etsien..ja voitte uskoa löytyihän niitä ! 

Kävimme myös Matkuksen kauppakeskuksella hakemassa neidille kengätkin juhliin. Huh mekko hankittu, kengät hankittu ! 

Moukumanian korttirintamalla kuuluu hyvää, kortit lähtivät kesän ajaksi myyntiin Kuopion keskustaan  Pikku-Pietarin torikujalla sijaitsevaan Sisustus Sofiinaan :-)  

Hinnat pysyivät samoina, eli neliökortti 5e ja kabinettikortti(kapea-korkea) 6 e. 
Lisää kortteja uurastan edelleen, niin uutta varastoa kuin mahd. sofiinassa loppuvien tilalle. 
Ja yhteen paikkaan oli puhe myös, että käyn keskustelemassa korttimyynnissä vielä, se olisi ihan ympärivuotinen juttu sitten.
Ihanaa kun on taas syy kortteiluun ! 
  
No mutta olen luvannut kertoa erityislapsen kanssa elämisestä. Kesäkuun 29. pvä 2005 syntyi perheeseemme nuorimmainen ja vaikka veikkasimme, että tyttöhän sieltä tulee kahden aiemman lisäksi, hämmästytti tulokas meidät olemalla poika ! 

Poika, jota kutsun jatkossa Jäbäksi, oli alusta alkaen ärhäkkä tapaus. Jo sairaalassa sairaanhoitaja ihmetteli, kun Jäbä ei tykännyt yhtään olla ihan nakuna saatikka pesusta. Sylissä vaatteet päällä oli ihan paras olla. Vuosien taistelujen jälkeen saimmekin tietää, olin jo alkanut itsekkin epäilemään kun sain tutulta vinkin, että Jäbällä oli aistiyliherkkyys. 

Tiedättehän kuinka vauvat tosiaan nauttivat vannassa pesusta...no ei, ei meillä, se oli kuin teuraalle olisi viety poikaa ! 

Hampaiden pesu, karkeat ruuat, vaatteet...huooh ..siedätimme Jäbää monta vuotta tuskan ja hien kautta, kunnes ekaluokalla pääsimme Kys:n neurologiselle tutkimuksiin. Dg tuli Motorinen Dyspraksia ja aistiyliherkkyys. Saimme 12 x toimintaterapiaa, jonka saimme todeta liian vähäksi, koska  viime syksynä tutkimuksissa todettiin, että ikätasoisesti Jäbän motoriikka oli jäänyt vaan enemmän jälkeen. Saimmekin nytten Kela:n kautta toimintaterapiaa yksityisen kautta vuodeksi ! HUH ! 
Jäbän 11 v synttäreihin ei olekkaan kuin parisen viikkoa ..minne se aika katoaa ?! 
Nämä pienet varpaat ovat nimimerkkini Mouku:n kuvana Klorofylli-puutarhakeskustelupalstalla...kengän koko jo 39.....

Aistiyliherkkyys on osin helpottunut, mutta olkoon miten kuuma tahansa niin pitkalahkeiset Collegehousut on ja pysyy Jäbän jalassa, myös T-paita ulkona on harvinainen näky. Kuulemma tuntuu inhottavalta, jos iho on paljas. 

Aiheesta löytyy hyvin tietoa seuraavista kirjoita, jotka aikoinaan luin: Aistien aallokossa ja Tahatonta tohellusta, suosittelen lukemaan ! 

Mutta seuravaksi onkin luvassa jännää, koska Punnitse ja Säästä Matkus etsi itselleen tuotteiden testaajaan ja niistä bloggaavaa....hi hii ilmoittauduin heti ja kotona odottaakin jo 5 erilaista gluteenitonta välipalapatukkaa !!!! siitä siis seuraavaksi tulossa juttua..myös Instagramiin, josta minut löytää Moukuli -nimimerkillä.

Juhannusruusu kukkii aikaisin tänä vuonna !
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti